欢迎您,请登录 或注册
设为首页 | 点击收藏 | 咨询热线:QQ:1464534191 
报考
辅导
试题
网校
面授
    您现在的位置:31省市学位英语网>>北京>>经典试题库
北京学位英语预测试卷一
2014-04-17 14:21     来源:31省市学位英语网  [ ]

Part I Reading Comprehension (30%) Directions: There are three passages in this part. Each passage is followed by some questions or unfinished statements. For each of them there are four choices marked A, B, C and D. You should decide on the best choi

    A youngster''s social development has a profound effect on his academic progress. Kids who have trouble getting along with their classmates can end up behind academically as well and have a higher chance of dropping out (退学). In the early grades especially, experts say, youngsters should be encouraged to work in groups rather than individually so that teachers can spot children who may be having problems making friends. "When children work on a project", says Lillian Kate, an educational professor at the University of Illinois, "they learn to work together, to disagree, to think, to take turns and lighten tensions. These skills can''t be learned through lecture. We all know people who have wonderful technical skills but don''t have any social skills. Relationships should be the first R."

    At a certain age, children are also learning to judge themselves in relation to others. For most children, school marks the first time that their goals are not set by an internal clock but by the outside world. Just as a 1-year-old struggling to walk, a 6-year-old is struggling to meet adults'' expectations. "Young kids don''t know how to distinguish between effort and ability." says Professor Hill, an early-childhood educator for the state of New Jersey, "If they try hard to do something and fail, they may conclude that they will never be able to accomplish a particular task. The effects of obvious methods comparison such as posting grades can be serious", says Hills, "a child who has had his confidence really damaged needs a rescue operation".

 

 

1. The author seems to think that a kid's poor relationship with his classmates would________.

A have negative effects on his study

B develop his individualism but limit his intelligence

C eventually lead to his leaving school

D have nothing to do with his achievements in a course

 

答案:A

 

细节题。第一段第二句提到“Kids who have trouble getting along with their classmates can end up behind academically as well and have a higher chance of dropping out.”与同学相处不好有可能使学习退步,而且辍学的可能性也变大了。C最具干扰性,人际关系不好,并不一定都会辍学。

 

2. In the first paragraph, the word "spot" means________.

A teach

B help

C find

D treat

 

 

答案:C

 

词汇题。“…youngsters should be encouraged to work in groups rather than individually so that teachers can spot children who may be having problems making friends.”根据句意,老师鼓励孩子参加集体活动,这样他们才能发现哪些孩子不善于与同学相处。由此可推断spot意为“发现。”

 

3. For most children, school makes them understand________.

A that it is society rather than individual that decides one's future

B that they can meet the social needs

C that one's effort and one's ability can be two quite different matters

D that social needs and individual needs have nothing in common

 

答案:A

 

细节题。第二段第二句说“For most childrenschool marks the first time that their goals are not set by an internal clock but by the outside world.”对于大多数孩子来说,学校让他们首次意识到他们的目标不是由自己说了算,而是受社会的影响的。

 

4. Which of the following is most unlikely for the author to do?

A To talk to the students who have mental problems.

B To help students develop a feeling of self-respect.

C To keep a student from playing alone.

D To announce a student's scores in public.

 

答案:D

 

细节题。文章提到“The effects of obvious methods comparison such as posting grades can be serious”,采取明显的比较优劣的方法,如公布学生的分数,会产生严重的后果,因此,作者是不会这样做的。

 

5. Which of the following is the major concern of the passage about a student's needs?

A Individualism and cooperation.

B Academic success and independent thinking.

C Socialization and feeling of confidence.

D Intelligence and respect.

答案:C

 

主旨题。文章的第一句和最后一句就是本文所关心的问题:“A youngster's social development has a profound effect on his academic progress.”“Timesa child who has had his confidence really damaged needs a rescue operation.”可以看出,本文对孩子的社会化和自信心非常关注。

    By adopting a few simple techniques, parents who read to their children can greatly increase their children''s language development. It is surprising but true. How parents talk to their children makes a big difference in the children''s language development. If a parent encourages the child to actively respond to what the parent is reading, the child''s language skills increase.

    A study was done with 30 three-year-old children and their parents. Half of the children participated in the experimental study; the other half acted as the control group. In the experimental group, the parents were given a two-hour training session in which they were taught to ask open-ended questions rather than yes-or-no questions. For example, the parent should ask, "What is the doggie doing?" rather than "Is the doggie running away?" The parents in the experimental group were also instructed in how to help children find answers, how to suggest alternative possibilities and how to praise correct answers.

    At the beginning of the study, the children did not differ in measures of language development, but at the end of one month, the children in the experimental group showed 5.5 months ahead of the control group on a test of verbal expression and vocabulary. Nine months later, the children in the experimental group still showed an advance of 6 months over the children in the control group.

 

 

6. Which of the following can be inferred from the passage?

A Children who talk a lot are more intelligent.

B Parents who listen to their children can teach them more.

C Active children should read more and be given more attention.

D Verbal ability can easily be developed with proper methods.

 

答案:D

 

本题考查的是考生对细节的把握。答案在第一段:“By adopting a few simple techniquesparents who read to their children can greatly increase their children's language development(父母给孩子读书的时候,通过采用一些简单的方法可以提高孩子的语言能力。),因此可以得出这样的结论:“语言能力可以通过适当的方法来提高。”D正确

 

7. What does "it" in line 2 can most probably be replaced by?

A Parents increasing children's language development_________.

B Reading techniques being simple

C Parents reading to children

D Children's intelligence development

 

答案:A

 

本题考查的是考生对具体词汇及结构的把握。根据上文第一句和第三句中的children's language development部分,可以看出it指父母能提高孩子的语言能力。代词的指代内容一般应从该句的上下句中找。

 

8. According to the author, which of the following questions is the best type to ask children about?

A Do you see the elephant?

B Is the elephant in the cage?

C What animals do you like?

D Shall we go to the zoo?

 

答案:C

 

本题考查的是考生对细节的把握。答案在第二段:“In the experimental groupthe parents were given A two-hour training session in which they were taught to ask open-ended quest-tins rather than yes-or-no questions(在进行实验的这一组里,给家长进行两小时的培训,让他们学会向孩子们提一些自由回答不能用是或不是回答的问题。)”再根据下文提问的举例可看出家长提出的最好的问题应该是:“What animals do you like?(你喜欢什么样的动物?)C为正确答案。

 

9. The difference between the control group and the experimental group was_________.

A the training that parents received

B the age of the children

C tile books that were read

D the number of the children

 

答案:A

 

本题考查的是考生对细节的把握。答案在第二段“In the experimental groupthe parents were given a two-hour training session(在进行实验的这一组里,给家长进行两小时的培训),文章的调查研究中把孩子及其家长分成两组,显然区别在于实验组里的家长接受了培训。

 

10. The best conclusion we can draw from the passage is that_________.

A parents should be trained to read to their children

B the more children read, the more intelligent they will become

C children's language skills increase when they are required to respond actively

D children who read actively seem six months older

 

答案:C

 

本题是推断题,也是考查对文章细节的把握。答案在第一段最后一句话。“If a parent encourages the child to actively respond to what the parent is readingthe child's language skills increase(如果家长鼓励孩子们对于家长给他们读的书的内容做出积极的反应,那么孩子们的语言能力就会提高。)”因此C为正确答案。

    Man is a land animal, but he is also closely tied to the sea. Throughout history the sea has served the needs of man. The sea has provided man with food and a convenient way to travel to many parts of the world. Toady, experts believe that nearly two-thirds of the world''s population live within eighty kilometers of the seacoast.

    In the modern technological world the sea offers many resources to help mankind survive. Resources on land are beginning to grow less. The sea, however, still offers hope to supply many of man''s needs in the future.

    The riches of the sea yet to be developed by man''s technology are impressive. Oil and gas explorations have existed for nearly thirty years. Valuable amounts of minerals such as iron, copper and so on exist on the ocean floor.

    Besides oil and gas, the sea may offer new sources of energy. For example, warm temperature of the ocean can be used as the steam in a steamship. Sea may also offer a source of energy as electricity for mankind.

    Technology is enabling man to explore even deeper under the sea. It is obvious that the technology to harvest the sea continues to improve. By the 2050.

    Experts believe that the problems to explore the food, minerals and energy resources of the sea will have been largely solved.

 

 

11. What is the beat title for the passage?

A Needs of Man.

B Sea Harvest and Food

C Sea and Sources of Energy

D Sea Exploring Technology.

 

答案:D

 

这篇文章主要讲的海洋资源的利用。作者一直在强调,技术在海洋资源探测中所起到的重要作用。并在文章结尾说,随着技术的进步,从海洋中发掘食物、矿物和新能源的问题将在很大程度上得到解决。

 

12. It can be inferred from the passage that______.

A man hasn't completely made use of the riches of the sea

B technology for exploring the sea has been solved

C harvesting rice in the sea will be made possible

D in the near future man can live on the ocean floor

 

答案:A

 

人类还没有完全利用海洋的丰富资源。文章的第二段提到,随着陆地资源的日益枯竭,海洋还能为人类未来的需求提供资源。第三段的开头承接说,海洋可开发的丰富的资源是非常惊人的。所以选A

 

13. Why does the author mention a steamship?

A To illustrate that man can make use of sources of energy from the sea.

B To show that a steamship is better than other kinds of ships.

C To argue that man should use steamships.

D To indicate that it is warmer in the ocean than on land.

 

答案:A

 

作者在文章中提到蒸汽船,就是为了说明人类可以利用很多种海洋资源。文章第四段说,除了石油和天然气,海洋还提供了很多新能源,接着就以蒸汽船为例证明这一点。

 

14. According to the author, technology is important because______.

A resources on land are running short in ten years

B man can use it to explore the deeper sea

C it is a lot of fun diving into the sea

D ancient people used it to explore the sea

 

答案:B

 

人类可以利用技术开发深海。第三段第一句作者提到,人类利用技术可以开发的海洋资源是惊人的。其他三项都没有提到。

 

15. According to the author, when will the problems to explore the deeper sea largely be solved?

A In the next generation.

B By the end of the 20th century.

C In the near future.

D By the middle of the 21st century.

 

答案:D

 

21世纪五十年代。就是2050年左右。

Part II Vocabulary and Structure (30%) Directions: In this part, there are 30 incomplete sentences. For each sentence there are four choices marked A, B, C and D. Choose the ONE answer that best completes the sentence. Then mark the corresponding lett

16. _________of the students in our class are from the north.

  A Two ninth

B Second ninth

C Second nines

D Two ninths

 

 

答案:D

 

表示几分之几,分子用基数词,分母用序数词,且若分子大于一,则分母用复数。

17. When I went to visit Mrs. Smith last week, I was told she________ two days before.

  A has left

B was leaving

C would leave

D had left

 

 

答案:D

 

过去完成时。发生在过去的某个时间之前的动作用过去完成时。如:He had fulfilled the task by the end of last year.他去年年底前就完成了任务。[译文]上周我去看望史密斯先生,却被告知他两天前已经走了。

18. He got a job so that he could be independent_________ his parents.

  A on

B in

C of

D from

 

 

答案:C

 

be independent of…:独立于……之外,不受……支配;固定搭配。ABD,无此搭配。本句的意思是:“他找到了工作,因此他就不依赖父母了。”因此C最符合题意。

19. Beijing is well_________ its beautiful scenery and the Great Wall.

  A known as

B known to

C known about

D known for

 

 

答案:D

 

本题考查的是Be well known for:因…而闻名。Be known to sb,为…熟知;be known as作为…而闻名。这句是说北京因风景美丽和长城而闻名,故选D

20. Helen was much kinder to her youngest child than she  was to the others,_________, of course, made the others jealous.

  A who

B what

C that

D which

 

 

答案:D

 

本题考查的是非限定性定语从句。Which在这里是指前面那一句,即Helen对她最小的孩子要比其他孩子更好,这一点,当然让其他孩子很嫉妒。That不能用逗号分割。

21. I don''t think it advisable that Tom_________ to the job since he has no experience.

  A be assigned

B is assigned

C will be assigned

D has been assigned

 

 

答案:A

 

it advisable that……”从句虚拟语气“should do should可省略。

22. Mary said to me, "Had I seen your bag, I________ it to you."

  A will return

B must return

C could return

D would have returned

 

 

答案:D

 

针对过去时态的虚拟语气。玛丽对我说:“要是我见过你的包,我肯定已经还给你了。”

23. Would you mind_________ the computer game in your room?

  A him playing

B his playing

C him to play

D him play

 

 

答案:B

 

本题考查动名词的逻辑主语。mind的后面要接动名词做宾语,动名词的逻辑主语用物主代词,后接动名词。

24. John likes Chinese food, but he_____ eating with chopsticks.

  A doesn't used to

B doesn't use to

C isn't used to

D used not to

 

 

答案:C

 

此题考查的是固定用法be used to doing sth,表示“习惯于做...”比较used to do则是“过去曾经做…”,否定形式是used not to do

25. It shames me to say it, but I told a life when_____ at the meeting by may boss.

  A questioning

B having questioned

C questioned

D to be questioned

 

 

答案:C

 

此题考查的是状语从句的省略。

26. He_________ when the bus came to a sudden stop.

 

A was almost hurt

B was almost to hurt himself

C was almost hurt himself

D was almost hurting himself

 

答案:A

 

本题考查的是被动语态。Hurt作受伤讲时必须和be动词连用,后面不能加其他宾语;而作动词疼痛时则为不及物动词,不能与be动词同时出现。

27. Only recently_________ to deal with the environmental problems.

 

A something has done

B has something done

C has something been done

D something has been done

 

答案:C

 

本题考查倒装句的用法。Only+副词或状语放在句首,句子倒装。如:Only in this way can we work out the politics problem只有用这种方法,我们才能解出这道物理题来。本句的意思是:“只是在最近才在环境保护方面采取了些措施。”

28. It is certain that he will______ his business to his son when he gets old.

  A take over

B think over

C hand over

D go over

 

 

答案:C

 

此题考查的也是动词短语的辨析。A接收,接管;B认真考虑;C转交;D复习。根据题意应该是他将生意转交给儿子,故选C

29. Thinking that you know_________ in fact you don''t is not a good idea.

  A what

B That

C When

D which

 

 

答案:A

 

本句的意思是认为自己知道而实际上并不清楚,这不是个好想法。what引导的是名词性从句,在这里担任宾语。

30. _________, he felt tired out after the long journey for eight hours.

 

A Strong as he is

B The stronger he is

C Strong man that he is

D For he is strong

 

答案:A

 

本题考查as引导让步状语从句时的特殊用法,即部分倒装—adjas sb is,表示转折关系,下面的句子的意思一般和形容词的词义相反。所以选A

31. Before the guests come, I must get the glasses______.

  A washed

B to be washed

C being washed

D to wash

 

 

答案:A

 

此题考查的是常见动词后的宾补用法,也属于非谓语动词的范围。Get+宾语+done,表示让/使…被…,这里是让杯子被洗,故选A

32. The forest fire caused by the volcano is difficult to be________.

  A put off

B put away

C put out

D put up

 

 

答案:C

 

短语辨析。put off推迟,脱掉,阻止,如:The match has been put off until tomorrow because of bad weather.因为天气的缘故,比赛推迟到明天。put away收好,把……收起来,如:Put your toys awaychildrenit's bedtime.孩子们,把你们的玩具收好,该睡觉了。put out熄灭,扑灭,出版,伸出,如:Put that cigarette out at once!马上把烟头灭了!The publishing house put out books on various subjects.这家出版社出版各种学科的书。put up建造,张贴,如:The university was put up in 1910.这所大学建于1910年。C最合题意。[译文]由火山喷发引起的森林大火很难扑灭。

33. Have you any_________ that you were not there at 9 o''clock last night?

  A statement

B cause

C words

D proof

 

 

答案:D

 

表示证据。句意是你有没有昨晚九点不在场的证据。statement陈诉,cause原因,words话语。

34. He was very rude to the customs officer,_________ of course made things even worse.

  A who

B whom

C what

D which

 

 

答案:D

 

which非限制性定语从句,此处which指代前面一句话,指他对海关官员很粗鲁这件事。

35. Today books are________ to everyone because they are no longer expensive.

  A available

B preferable

C reliable

D actual

 

 

答案:A

 

词义辨析。available可得到的,在手边的,如:Not enough data is available to scientists.科学家们手头没有足够的资料。preferable更好的,更可取的,更合意的,如:As far as I'm concernedanything would be preferable to staying at home alone.对我来说,做什么都比一个人呆在家里好。reliable可靠的,可信赖的,如:The news is reliable.消息可靠。actual实际的,事实的,如:The actual price is much lower than expected.实际价格比预期的要低得多。因此选A[译文]现在书不是那么贵了,所以每个人都买得起。

36. It is time to_________ fields in which they are just as capable as men.

 

A keep women's

B stop to keep women out

C keep women away

D stop keeping women out of

 

答案:D

 

本题考查的是句意理解。stop doing:停止做某事;stop to do:停下来去做别的事。此外,keepout of…让…不靠近,远离…。这句话的意思是:是时候停止将妇女排斥在男女同样胜任的领域之外这种做法了。

37. The tsunami (海啸)_________over 160,000 people were killed was a terrible disaster for human beings.

  A of that

B among which

C during that

D in which

 

 

答案:D

 

本题考查的是定语从句中关系词与介词的搭配使用。在海啸中丧生的搭配为dead in the tsunami,因此应选D项,in which

38. E-mail writing has became the usual means of communication_________ people some distance away.

  A for

B on

C to

D with

 

 

答案:D

 

与某人交流用介词with

39. Mr. Smith, together with his wife and children,_________ going to the party this weekend.

  A am

B is

C are

D will

 

 

答案:B

 

此题考查主谓一致的用法。当主语后跟有withalong withtogether withbesidesexceptincludingas well asrather than等词时,谓语动词不受词组的影响,仅和第一个主语保持一致。本句的意思是:“史密斯先生和他的妻子和孩子周末去参加宴会。”因此B最符合题意。

40. _________he says or does won''t make me change my mind at all.

  A Whatever

B However

C Which

D How

 

 

答案:A

 

不管你说什么或做什么,都不会改变我的主意。该句子缺少宾语,能做宾语的只有whatever

41. We were_________ for half an hour in the traffic and so we arrived late.

  A kept up

B held up

C cut up

D brought up

 

 

答案:B

 

此题也考查词组辨析,keep up保持;hold up阻挡;cut up切碎;bring up抚养,此处为被堵了半小时,所以只能选B

42. We shall ask for samples________ and then we can make our decision.

  A to be sent

B being sent

C to sent

D to have been sent

 

 

答案:A

 

不定式的用法。根据句意可知,样品还未送来,因此是将来发生的动作;其次,主语和谓语之间乃被动关系,因此选A[译文]我们将要一些样品看看,然后再做决定。

43. —How did you pay the workers?    — As a rule, there were paid by_________.

  A the hour

B an hour

C hour

D the time

 

 

答案:A

 

固定用法,按小时付酬。

44. _________in a company, Miss Li will become a famous pop singer.

 

A It is an employee that

B She was an employee

C An employee before

D Once an employee

 

答案:D

 

非谓语动词作状语,主句的主语也是状语的主语,所以不能用AB。选项C的意思与句意不符。

45. The definition leaves_________ for disagreement.

  A a small room

B much room

C great deal room

D not so big a room

 

 

答案:B

 

room:空间,地方;不可数名词。much修饰不可数名词。而deal后又不能直接跟room,因此B为正确答案。本句的意思是:“这个定义留下许多争议的余地。”

Part III Identification (10%) Directions: Each of the following sentences has four underlined parts marked A, B, C and D. Identify the one that is not correct. Then mark the corresponding letter on the Answer Sheet with a single line through the cente

46. Mara Dona will (face) a possible prison term (if) (finding) guilty (on) the shooting charges.

  A A

B B

C C

D D

 

 

答案:C

 

应改为foundif(he was)found guilty,“被发现有罪”。

47. (In Hawaii), people are (friendly) and always warmly welcomed visitors.

  A A

B B

C C

D D

 

 

答案:D

 

应改为welcome,做谓语动词,一般现在时。

48. We were young men (when) we (first met) in London, poor, (struggle), (full of) hope and ideas.

  A A

B B

C C

D D

 

 

答案:C

 

应改为struggling,正在奋斗的,和poorfull of一样形容我们当时的状态。

49. (According to) our estimate, only one (out of) three company managers (have been) trained in the (field of) management.

  A A

B B

C C

D D

 

 

答案:C

 

应改为has been。本句的意思是三个公司的经理中的一个,因此用第三人称单数形式。

50. (Did) anyone (inform) you (with) the change of the schedule that (had been decided) yesterday ?

  A A

B B

C C

D D

 

 

答案:C

 

应改为ofInform sb of sth,为固定搭配,不用with

51. How (could) you make(such) a little child (to help) you (carry) the big box?

  A A

B B

C C

D D

 

 

答案:C

 

应改为helpmake sbdo sth直接接动词原形,不必加to或变为动名词形式。

52. You (will) feel inconvenient in Japan (if) you can (either) (speak) Japanese nor English.

  A A

B B

C C

D D

 

 

答案:C

 

应改为neitherneithernor…既不……也不。固定搭配。

53. (After) his graduation (from) the university, he (has worked) (in) a famous computer company.

  A A

B B

C C

D D

 

 

答案:A

 

改为sincesince才能引导完成时态的时间状语从句。自从大学毕业后,他就在一家著名的电脑公司工作。

54. Nearly (three quarters of the surface) of the earth (are) covered with water, and (there) would be even less land (if) the polar icecaps were melt.

  A A

B B

C C

D D

 

 

答案:B

 

主谓一致。应改为is。主语是不可数名词,用分数修饰后并未改变它的性质。[译文]34的地球表面被水覆盖,如果极地的冰盖融化了,陆地的面积将进一步缩小。

55. (Where) did the accident (in which) your friend (was hurt) (took place)?

  A A

B B

C C

D D

 

 

答案:D

 

应改为take place。前面有助动词,后面的动词用原形。[译文]你朋友受伤的那次事故发生在何地?

Part IV Cloze (10%) Directions: There are 20 blanks in the following passage, and for each blank there are 4 choices marked A, B, C and D at the end of the passage. You should choose ONE answer that best fit into the passage. Then mark the correspondi

    In China it is relatively usual to ask people their age, but in the West this question is generally regarded as impolite. This is particularly true B1 women, and even more B2 if the inquirer is a man.

    However, it is very B3 to ask children their age, and some adults may not mind B4 either. In fact, some elderly people are quite happy to B5 their age, especially if they feel they look young B6 their age. Nevertheless, it is not very wise to ask a(n) B7 question like " How old are you". If elderly people want to talk abouttheir age, and perhaps receive a compliment on how young they look, they may easily B8 the topic themselves, and ask the other person to B9 how old they are. B10 such a question, it is quite acceptable to discuss age B11 . They normally expect to be complimented on their youthfulness, though rather than B12 that they look very old!

    B13 Westerners do not usually ask people directly how old they are, this does not B14 that they are not interested to know how old other people are. They may ask someone else B15 the information, B16 they may try to B17 the topic indirectly. Sometimes discussions about educational B18 and the number of years of working experience may provide some B19 , but this is not always t he B20.

 

 

56.

A on

B for

C in

D of

 

.05

答案:D

 

特别是对于妇女来说be true of是固定搭配。

 

57.

A that

B such

C than

D so

 

.05

答案:D

 

even more so…更是如此;从词性搭配的角度来看,more是形容词,只能接副词,名词。不能是代词。C选项是不符合的。

 

58.

A average

B normal

C expected

D unusual

 

.05

答案:B

 

本题考查的是词语的意思。average平均(一般指数字)normal表示一般,正常expected盼望,期待unusual与众不同的

 

59.

A being asked

B asking

C to ask

D to be asked

 

.05

答案:A

 

本题考查的是动词的语态。文章中指的是被问到,所以用被动,mind dong sth

 

60.

A reveal

B reflect

C release

D remark

 

.05

答案:A

 

本题考查的是根据上下文判断词语的意思。reveal揭露,揭示;reflect反射,反映;release:释放,泄露;remark注释。可能有些人会选择release,仔细分析一下,release往往用在泄漏机密等情况。

 

61.

A to

B with

C for

D at

 

.05

答案:C

 

相对于年龄而言,他们看起来…for在这里的意思是“对于”。

 

62.

A open

B strange

C impolite

D direct

 

.05

答案:D

 

虽然有些人不介意提到他们的年龄,在对话的开始直接问到对方的年龄也是不礼貌的。这是根据上下文来判断。

 

63.

A bring about

B bring up

C bring along

D bring to

 

.05

答案:B

 

提起如果他们想谈年龄问题,他们会自己提及这个问题。bring about导致;bring alongbring to带来,bring up培养,提出的意思。

 

64.

A guess

B know

C learn

D predict

 

.05

答案:A

 

当有些人想提到年龄这个问题的时候,他们会让对方猜他们的年龄,以此来显示他们的年轻。know知道learn学习predict预言,在一定知识的基础上做出对未来的预期。可能有人会选择D选项,需仔细推敲。

 

65.

A For

B With

C In

D On

 

.05

答案:A

 

对于这样的问题。我们分析一下这四个介词,inon可以直接排除,不能搭配。For做介词是指关于,对于。With呢,主句主语一般是人。多接触语感就会越强。比如,with this questionI make great efforts

 

66.

A free

B freedom

C freely

D in a free way

 

.05

答案:C

 

这里指的是自由的谈论他们的年龄。free形容词,freedom名词,在句子中强调随意的谈论而不是强调方式。

 

67.

A being told

B told

C to tell

D to be told

 

.05

答案:D

 

这里表示被动,被告知自己的年龄。Rather than连接的是两个并列结构,都作expect。的宾语,形式上要一致,都用不定式。

 

68.

A Though even

B Even

C Even that

D Even though

 

.05

答案:D

 

这里用转折。虽然他们不会直接问别人的年龄,但是这并不代表他们对年龄不感兴趣。联系上下文可知用转折。A是错误搭配,B是一个副词,不能连接句子。Even that不是一个固定搭配,只是后面跟句子,而且不能连接句子。Even though固定搭配,即使的意思。

 

69.

A include

B intend

C mean

D conclude

 

.05

答案:C

 

include包括intend打算mean意味着conclude推断根据上下文这里表示意味着。

 

70.

A about

B of

C with

D for

 

.05

答案:D

 

ask sbfor sth.是一个固定搭配,问某人要某物。ask about打听,询问,查询,ask of要求,期望,向…问(问题)C选项不能搭配。

 

71.

A rather than

B or else

C so else

D still else

 

.05

答案:B

 

或者,他们会换另一种方式去问别人的年龄。Or else否则。Rather than不能接句子。后两个选项的搭配不存在。

 

72.

A approach

B solve

C address

D take

 

.05

答案:A

 

本题考查词语的辨析能力。Approach有接近,去处理的意思。去提及别人的年龄,表示一种去达到的方式。solve解决address演说take获得solve一般和problem搭配。

 

73.

A background

B level

C knowledge

D experience

 

.05

答案:A

 

教育通常搭配background,表示教育背景。

 

74.

A knowledge

B clues

C evidence

D suggestions

 

.05

答案:B

 

本题考查上下文的词义判断。从这些谈话中得到线索。knowledge知识;clues线索;evidence证据;suggestion建议。

 

75.

A truth

B case

C reality

D fact

 

.05

答案:B

 

本题考查的是根据上下文判断词义。虽然这些方法一般情况下都能猜到对方的年龄,但是有时并不是如此。truth表示事实的真相,realityfact事实。Case有情况的意思,不单是事实。此处根据上下文判断,应该是情况。

Part V Translation (20%) Section A Directions: In this part, there are five sentences which you should translate into Chinese. These sentences are all taken from the 3 passages you have just read in the part of Reading Comprehension. You can refer ba

76. Burning garbage is not a new idea. Some cities in Europe and the United States have been burning garbage for years.

 

 

答案:燃烧垃圾并非什么新想法。多年来,一些欧洲和美国的城市一直都在这么做。

 

 

 

77. So, unless the government has a good system of control, or can educate the people, the forests will slowly disappear.

 

 

答案:因此,除非政府有很好的控制系统或是能教育人们,否则森林就会慢慢消失。

 

 

 

78. Our fossil fuel supplies are limited. Burning garbage might be one kind of energy source that we can use to help meet our energy needs.

 

 

答案:我们的矿物燃料供应有限。燃烧垃圾可能会成为一种有助于满足我们能源需求的能源。

 

 

 

79. In Chinese and in English literature, a phrase like "he went pale and began to tremble" suggests that the man is either very afraid or he has just got a very big shock.

 

 

答案:在中国和英国文学当中,这样的习语比如“他脸色苍白,浑身颤抖”表示他很害怕或者受到很大的打击。

 

 

 

80. There are slightly more smokers among women with higher family incomes and higher education than among the lower income and lower educational groups.

 

 

答案:相较于低收入,文化程度不高的女性,更多高知高收入的女性抽烟。

 

 

 

81. 父母没有预料到孩子的问题这样难回答。

 

 

答案:The parents did not expect it so difficult to answer the child's question

 

 

 

82. 如果到处都太拥挤,旅行会令人很不愉快。

 

 

答案:If it is too crowded everywhere the trip will become quite unpleasant

 

 

 

83. 他喜欢一边做作业,一边听音乐。

 

 

答案:He enjoys listening to music while doing homework

 

 

 

84. 他们发现在下午6点前不可能完成这项工作。

 

 

答案:They found it impossible to finish the job before 6 pm.

 

 

 

85. 事实上,水污染的危害远不止这点。

 

 

答案:In fact, the consequence of water pollution is far more than this.

 

北京学位英语网络辅导方案
辅导班次学习内容主讲教师课时原价优惠价试听报名
精讲班知识点精讲
查看详情》
韩丽 李海洋
60
¥450
¥198
报名
强化班答题技巧讲解
查看详情》
韩丽 王海洋
17
¥260
¥98
报名
相关文章
网络课堂MORE>
强化班
报名
精讲班
报名
网校名师MORE>
北京学位英语专家,教授学位英语10年,出版学位英语及四六级考试辅导图书20余本。熟悉考试规律,重视答题技巧的讲解。独创简单易学的授课... 详细信息
考试用书MORE>
学员心声MORE>
历时将近两个月的时间终于通过了学位英语考试,在备考的过程中遇到了无数的困难和障碍,都在网校的同学和老师的帮助下度过了。谢谢了!
参加了学位英语网的课程之后,主要是学到了解决问题的方法,不用再死背单词,这是我感到最欣慰的事情!
感谢31省市学位英语网,高效的学习方法,最新的学习资料,最顶尖的教学团队,合理的学习安排和人性的管理!
友情链接: